Home » Nieuws

31 mei 2018

Op 28 mei 2018 sprak Dr. Teun Wolters op de startbijeenkomst "Apeldoorn Fairtrade Gemeente" over de stappen die gezet moeten worden voor eerlijkere handel in de gemeente Apeldoorn! Bekijk in de  Beeldbank de presentaties met behulp van de bijhorende paper en powerpoint:

Paper: Apeldoorn Fairtrade Gemeente: criteria

Powerpoint Presentatie:  Apeldoorn: een fairtrade gemeente?

28 mei 2018

In 2016 heeft de gemeenteraad van Apeldoorn besloten om een Fairtrade gemeente te worden. Een gemeente waar inwoners, winkels, bedrijven en de lokale overheid samen zorgen voor meer eerlijke handel. Een mooi initiatief, maar wat moet er dan gebeuren? Allereerst moet er een nulmeting gedaan worden, om te kijken waar het al goed gaat, en welke gebieden nog aandacht nodig hebben. De nulmeting willen we aftrappen met een startbijeenkomst. Iedereen die betrokken of belangstellend is, is hierbij van harte welkom. Er zullen verschillende sprekers zijn die het proces verder zullen toelichten en ervaringen zullen delen.

De bijeenkomst wordt gehouden bij Stichting Apenheul, J.C. Wilslaan 31, Apeldoorn. U bent van harte uitgenodigd om bij deze startbijeenkomst aanwezig te zijn. De bijeenkomst is op maandag 28 mei 2018. Vanaf 14.30 uur staat er koffie en thee voor u klaar, om 15.00 uur begint het programma. Om 16.30 uur sluiten we de bijeenkomst af. Dus bent u horecaondernemer, supermarktmanager, eigenaar van een (fairtrade) winkel, of op een andere manier betrokken, dan hopen we u te zien op 28 mei! Meldt u s.v.p. aan door middel van een kort bericht aan:  apeldoorn.fairtrade.gemeente@gmail.com

18 mei 2018

Op vrijdag 18 mei spreekt Dr. Teun Wolters, de voorzitter van Stichting DOCA,  in Apeldoorn - in het kader van een themabijeenkomst: "Duurzaamheid in het licht van Pinksteren - over nieuwe kansen voor duurzaamheid vanuit een Bijbels perspectief: de verbindende kracht tussen mens, planeet, winst en de Heilige Geest!

30 april 2018

Vanaf 30 april 2018 is het mogelijk om bij Stichting DOCA – Deventerstraat 40, 7311 LW Apeldoorn – 5 flexibele werkplekken te huren.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Teun Wolters:

E-mail: teun.wolters39@gmail.com

Telefoon: 0622571212

28 april 2018

Op 28 april 2018 heeft de Stichting DOCA op haar website een bibliotheek geopend! In deze bibliotheek vindt u in de toekomst altijd de laatste, concrete resultaten van de Stichting DOCA! De eerste bijdragen die via dit medium zijn gepublicieerd zijn de resultaten van een door DOCA geinitieerd onderzoek: een onderzoek naar duurzame lokale voedselvoorziening in de Stedendriehoek ten behoeve van Cleantech!